Wednesday, November 30, 2005

Talvisota ja jatkosota olivat vain ja ainoastaan miehittäjä-Ryssän syytä


http://kavkazblogi.blogspot.fi/

The Battles of the Winter War

Information of the Soviet invasion = Russia attack of Finland 1939 - 1940Talvisota alkoi 30.11.1939 miehittäjä-Ryssän toimin. Alueriistoillaan oli syyllinen myös jatkosotaan 1941-1944

Aluepalautuksiamme ajaa nykyään epäsuorassa valtiovallan suojeluksessa:
1) Tarton rauha-liike
2) Suur-Suomi r.y.
3) Isänmaan Asialla r.y.
4) Miehitettyjen Alueiden Liitto r.y.
5) http://kavkazblogi.blogspot.fi/ - sivujen takana oleva yhdistys:
Moskovan keskushallinnon eli Neuvostoliiton ja Venäjän Federaation kansanmurhien ja sotarikosten korvaus- ja totuusyhdistys r.y.
6) Aluepalautus r.y.
7) Prokarelia

- Sekä erilaiset yksittäiset kansalaiset: Mm. Seppo Lehto, Martti Siirala, Juhani Putkinen, Markus Lehtipuu, ... ja kansalaisjärjestöt

----------------------------------------------------------------------------------------


         

Talvisodan 1. päivä, 30.11.1939


Neuvostoliiton ilmavoimat pommittavat päivän aikana 16 suomalaista paikkakuntaa.
Kuva: SA-KUVA

Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolestaNeuvostotykistö avaa tulen Karjalan kannaksella klo 6.50.Neuvostojoukot ylittävät Suomen rajan useasta kohdin sotaa julistamatta.Vihollinen ylittää rajan mm. Rajajoella, Joutselässä ja Lipolassa.Kannaksella Neuvostoliiton hyökkäävän 7. Armeijan vahvuus on 120 000 miestä.Sen käytössä on noin 900 tykkiä ja kranaatinheitintä sekä 1400 panssarivaunua.Suomalaisten suojajoukoissa on Kannaksella 21 600 miestä, 71 tykkiä ja 29 panssarintorjuntatykkiä.Viipurissa annetaan ensimmäinen ilmahälytys klo 9.


Myös Laatokan pohjoispuolella venäläisten ylivoima on murskaava.Suomalaiset aloittavat suojajoukko-taistelut koko itärajan pituudelta.Neuvostoliiton ilmavoimat pommittavat päivän aikana 16 suomalaista paikkakuntaa.Helsingissä annetaan ilmahälytys klo 9.20.Ensoa pommitetaan klo 9.35.Klo 10 vihollinen pommittaa Viipuria toisen kerran 13 koneen voimin, 10 henkilöä saa surmansa ja 11 haavoittuu.Klo 12.05 vihollinen pommittaa Lahtea, viisi henkilöä kuolee ja yksi haavoittuu.Tasavallan presidentti Kyösti Kallio luovuttaa ylipäällikkyyden sotamarsalkka Mannerheimille ja julistaa maan sotatilaan klo 13.30.Sotamarsalkka Mannerheim ottaa vastaan ylipäällikön tehtävät ja antaa päiväkäskyn n:o 1.Sitaatti päiväkäskystä: "Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta."Neuvostojoukot valtaavat miehittämättömän Seiskarin saaren, jossa havaitaan punalippu klo 13.55.Klo 14 kahdeksan konetta hyökkää Hankoa vastaan.Helsingissä annetaan aamulla alkaneen ilmahälytyksen vaara ohi-merkki klo 14.20.Klo 14.50 ilmestyy pilviverhojen seasta ensin kuusi ja sitten kolme vihollisen konetta, jotka pommittavat Hietalahden telakkaa.Surmansa saa 91 henkilöä 36 haavoittuu vakavasti ja 200 lievästi.Itä-Kannaksella Raudun ryhmän alueella vihollisen kanssa joudutaan kosketukseen vasta illalla.Raudun Palkealassa käydään päivän aikana kiivas taistelu, jossa torjutaan hyökkäysvaunujen tukema läpimurtoyritys.Suojärven Hyrsylän mutkaan ja pitäjän muihin rajakyliin jää runsaat 1000 siviili-ihmistä evakuoimatta.Pienempiä määriä siviiliväestöä jää venäläisten käsiin myös Suomenlahden saarilla, Salmissa, Suomussalmella ja Petsamossa.Eduskunta kokoontuu klo 20.A.K. Cajanderin hallitus esittää eronpyyntönsä.Yöllä eduskunta siirtyy Kauhajoelle.Neuvostoliiton ulkoministeri Vjatseslav Molotov pitää puolen yön aikaan radiopuheen Moskovassa.Puheessaan Molotov ilmoittaa, että neuvostohallitus on antanut puna-armeijalle määräyksen varmistautua valtakunnan ulkoisesta turvallisuudesta.Molotov irtisanoo Suomen kanssa 1932 tehdyn hyökkäämättömyyssopimuksen.


Uutislähde: Pääesikunnan Tiedotusosasto 1999.
------------------------------------------------------------------------

http://talvisodasta.blogspot.com

--------------------------------------------